Wednesday, June 20, 2007

Kelly


Έριξε μια τελευταία ματιά στον ολόσωμο καθρέφτη. Σήκωσε τους ώμους της, γύρισε στο πλάι το σώμα της και ίσιωσε την πλάτη της. Χαμογέλασε. Μετά από πολύ καιρό της άρεσε αυτό που έβλεπε. Ας είναι καλά εκείνος ο διαιτολόγος που της σύστησε η Τζούλια. Αν και, εδώ που τα λέμε, στην ίδια τη Τζούλια η δίαιτα δεν απέδωσε και τόσο, σκέφτηκε με μια δόση κακίας. Φόρεσε τη λευκή Hermes, τελευταίο απόκτημα στη μακριά συλλογή της με τσάντες, από την πρόσφατη επίσκεψή της στο Παρίσι και βγήκε από το σπίτι.
Το περίμενε καιρό αυτό το απόγευμα. Είχε να φανεί στις συγκεντρώσεις των κυριών του Πανοράματος, από το Μάρτιο, όταν, στη εκδήλωση του Ιδρύματος για Παιδιά με σύνδρομο Down, φορούσε τα ίδια διαμαντένια σκουλαρίκια σεταρισμένα με περιδέραιο από το Βιλδιρίδη, με την Ευγενία από τη Χαριλάου, που είχε μπει με το στανιό στο σύλλογο επειδή ο άντρας της έκανε μια καλή επένδυση σε ομόλογα και κατάφεραν να αγοράσουν μονοκατοικία στο Νόμο. Σε λίγο θα μας κουβαληθούν και από τις Συκιές, μουρμούρισε σκεφτόμενη φωναχτά καθώς διέσχιζε τον κήπο. Έκλεισε δυνατά την πόρτα της ολοκαίνουργιας Porsche Cayenne και πάτησε απαλά το γκάζι. Έχω αργήσει όσο πρέπει, χαμογέλασε στον καθρέφτη.
Όπως είχε υπολογίσει, η εκδήλωση δεν είχε αρχίσει ακόμη. Στο γκαζόν έξω από το ανακαινισμένο πέτρινο παλιό σχολείο, όπου στεγαζόταν ο πολιτιστικός σύλλογος, οι κυρίες είχαν ήδη συγκεντρωθεί. Σχημάτιζαν πηγαδάκια και κόσμος πηγαινοερχόταν ανάμεσα στα έργα τέχνης που θα δημοπρατούσε ο Σύλλογος για φιλανθρωπικό, εννοείται, σκοπό. Όταν την αντιλήφθηκαν οι φίλες της έσπευσαν να την προϋπαντήσουν: «Μαριάννα, που χάθηκες, αγάπη μου»;, «Μα, πως έχεις αλλάξει έτσι, κούκλα έχεις γίνει, αδυνάτισες»;, «Σε χάσαμε γλυκιά μου, είδα την κόρη σου και μου είπε ότι ήσουν στο Παρίσι», «πολύ ωραία τα μαλλιά σου, πραγματικά οι καστανές ανταύγειες τονίζουν ακόμη περισσότερο τα ξανθά μαλλιά σου, κουρεύτηκες κιόλας, ε;». Είχε κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων και ήξερε ότι θα αποτελεί το θέμα συζήτησης στις τηλεφωνικές γραμμές του Πανοράματος για τις επόμενες εβδομάδες. Ικανοποιήθηκε από τις αντιδράσεις που προκάλεσε, εκεί όμως που στ’ αλήθεια έλαμψε από ευχαρίστηση, ήταν όταν είδε τα βλέμματα να προσγειώνονται στην τσάντα της.
Οι τσάντες ήταν το φετίχ της. Πάντα κυκλοφορούσε με την τελευταία λέξη της μόδας, από τους ακριβότερους οίκους. Μόνο εκείνη την κόκκινη Kelly δεν είχε κατορθώσει ακόμη να βάλει στη συλλογή της. Έπρεπε να περιμένεi, της είπαν, λίστα αναμονής. Κουραφέξαλα, όλες οι Αθηναίες γυναίκες βιομηχάνων είχαν από μια στη συλλογή τους. Αυτές στη λίστα περίμεναν; κατσούφιασε.
Ο Σάμης, ο άντρας της, δεν καταλάβαινε αυτή της την αγάπη. Παραξενιά, την αποκαλούσε, και μάλιστα πολυέξοδη. Λες και είχε ανάγκη από χρήματα. Οι επιχειρήσεις πετούσαν, οι εξαγωγές κάθε χρόνο αυξάνονταν. Το άσχημο ήταν ότι έπρεπε να λείπει συνεχώς στο εξωτερικό. Έφευγε για πολυήμερα ταξίδια, κυρίως στη Σκανδιναβία και στο Λονδίνο και επέστρεφε μέρες και μήνες αργότερα. Έπαιρνε μαζί του και την υπεύθυνο του τμήματος μάρκετινγκ, τη Μαίρη. Όμορφη κοπέλα η Μαίρη, και πολύ ικανή στη δουλειά της, αλλά, τι να το κάνεις; Από τον Εύοσμο, ο πατέρας της συνταξούχος μιας Δημοτικής Επιχείρησης και η μαμά της νοικοκυρά.
Όπως περπατούσε στην αυλή του παλιού σχολείου κοιτάζοντας τα εκθέματα, ο νους της πήγε στην κόρη της. Τον τελευταίο καιρό έκανε την επανάστασή της. Μόλις έκλεισε τα 18 πήρε εκείνο το φριχτό αυτοκίνητο, ένα σπορ Mazda, που έτρεχε σα δαιμονισμένο. Φορούσε κάτι κουρέλια που φέρνουν τελευταία στη Fena Fresh και φορούσε κάθε μέρα την ίδια Longchamp που της είχε πάρει από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης. Τον τελευταίο καιρό της ζητούσε πολλά χρήματα. Για να αγοράσει ρούχα, έλεγε, αλλά τα καινούργια της ρούχα δεν της τα έδειχνε ποτέ. Δε συναντιόνταν πια οι δυο τους, αφού η Χριστιάνα γυρνούσε στο σπίτι πολύ αργά το βράδυ. Τι το βράδυ, το πρωί... Έπρεπε να ανησυχήσει;…
Τις σκέψεις της διέκοψε το σούσουρο που προκλήθηκε γύρω της. Όλα τα κεφάλια είχαν στραφεί στην είσοδο. Καθώς σήκωσε το κεφάλι της, πάγωσε. Η Ευγενία από τη Χαριλάου έμπαινε από την κύρια είσοδο… και κρατούσε την κόκκινη Kelly!
Ξέσπασε σε κλάματα και έτρεξε προς την έξοδο, πίσω στον μοναδικό της φίλο, το μισογεμάτο μπουκάλι Dimple.

19 comments:

Ψυχος said...

Δεν ηταν κακο.

Λιγο ρηχο, στερεοτυπο και τετριμμένο απ' την αλλη.

doukas said...

Θα σε παραπέμψω στο poutsesmple.blogspot.com του φίλου μου του Azmo. Η εν λόγω κυρία είναι χαρακτηριστική περίπτωση μπόφας.

november said...

@Ψυχος: We 'll do better next time :-) ... Ψυχρός, είπαμε; ;-Ρρρ

@doukas: looool! poutsesmple, είπαμε; Τρέχω! (Θα πρέπει να μου δώσεις ορισμό της "μπόφας" κάποια στιγμή)

doukas said...

Σύμφωνα πάντα με τον ορισμό που δίνει ο Azmo:

ΜΠΟΦΑ: ηλιθια ή/και ασχημη γκομενα. Αναφερεται υποτιμητικα για καθε ειδους ατιμη και φρικαλεα γυναίκα. συνώνυμα: πετουγια, μπαζιολα, φλομπα και ζαλουφα!

Υπάρχει βέβαια και ο ορισμός της "αρσενικής μπόφας", που συνοψίζεται στη λέξη "λαμόγιο".

Кроткая said...

έχω άγνωστες λέξεις. τι είναι η Κέλλυ;
Η Χαριλάου είναι κακή γειτονιά; Μεσοαστική;

ένα λεξικό για μας τους χαμουτζήδες ρε παιδιά.

Πολύ καλό πάντως!

november said...

@Krot: Kelly, κόκκινη, η: Η Τσάντα της Hermes, κοστίζει περί τα 10.000 Ευρώ και πράγματι, την αγοράζεις μόνο κατόπιν παραγγελίας και, όποια κι αν είσαι, περιμένεις σε λίστα αναμονής για να την αποκτήσεις.
Για τις περιοχές, ναι, έχεις δίκιο, πάμε λοιπόν:
- Πανόραμα, η Εκάλη της Θεσσαλονίκης
- Νόμος: υπό ανοικοδόμηση περιοχή μεταξύ Πανοράματος και Θέρμης, το ανατέλλων Πανόραμα
- Χαριλάου: Έδρα του θρυλικού Άρη, της καλύτερης ομάδας της Θεσσαλονίκης (όποιον σε ρωτά, έτσι να λες), το Παγκράτι της Αθήνας
- Συκιές: Δυτική Θεσσαλονίκη, όχι και από τις καλύτερες γειτονιές
:-)

november said...

@doukas:ΟΚ, το Πετούγια το ήξερα, τα υπόλοιπα, πρώτη φορά τα συναντώ! Είναι αυτό που λέμε κάμπια, μπάζο κ.ο.κ. Εντάξει, το 'πιασα!

salvador said...

Υλισμός.

Anonymous said...

Χριστέ μου! Πρέπει να σχολιάζω ώρες!

diastimata said...

Λοιπόν (ανάσα βαθιά), πάμε:
1. Καλό, καλό. Σοκ για την κυρία, πολύ γουστάρω!
2. Προς KROTKAYA! Μην τρως τον παπά (έκφραση Θεσσαλονικιώτικη, που σημαίνει μην τρως παραμύθι, μην παραμυθιάζεσαι): ο Αρούλης είναι μια ομάδα γειτονιάς, μάλιστα πρόσφατα έπαιζε σε κάτι μικρές κατηγορίες (Β, Γ, θα σε γελάσω, δε θυμάμαι). Η κανονική του ονομασία είναι Πανπαπαναστασιακός, αφού το γήπεδό του, ένα δημοτικό γήπεδο (δεν έχουν χρήματα για ιδιόκτητο) είναι επί της οδού Αλ. Παπαναστασίου.
Η πλειοψηφία των οπαδών του (καμιά χίλια άτομα γύρω από το γήπεδο) δεν είναι καν Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Είναι Εβραίοι και το Σάββατο πηγαίνουν στη Συναγωγή (λέγεται και χάβρα). Οι υπόλοιποι είναι οπαδοί της Καρμπάλα.
Στην πόλη, όπως και σε όλη τη Β. Ελλάδα, ομάδα με οπαδούς είναι ο ΠΑΟΚ, ή ΠΑΟΚάρα. Για να καταλάβεις, εφέτος, που -ομολογουμένως- ήταν μια άσχημη χρονιά για τον ΠΑΟΚ (τερμάτισε στη βαθμολογία κάτω από τον Αρούλη) η ομαδάρα με τα μαύρα κέρδισε τον Πανπαναστασιακό σε ΟΛΑ τα αθλήματα: μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, παιδικό ποδόσφαιρο, εφηβικό ποδόσφαιρο, ακόμη και στο τάβλι και το μπριτζ!
Για τις Συκιές, επίσης ο Νοέμβριος λέει ό,τι θέλει! Ακούς εκεί μπας κλασαρία οι Συκιές! Ειδικά η περιοχή δίπλα στο δάσος, μπορεί να συγκριθεί με το άλσος Χαϊδαρίου. Τα δε ενοίκια είναι απλησίαστα! Εκτός κι αν ενοοεί την περιοχή δίπλα στα κάστρα, που μένουν οι καστρόπληκτοι (πρόσφυγες που έχουν χτίσει πλινθόκτιστα σπίτια δίπλα στα βυζαντινά τείχη της πόλης).
Επειδή ξέρω ότι όλα αυτά θα τα κάνει delete γιατί δεν αντέχει την αλήθεια, θα στα κάνω copy και στο δικό σου Blog, για να μη μαθαίνεις στραβά την ιστορία του τόπου σου (τώρα αισθάνομαι σαν ένας νέος Ηλίας Πετρόπουλος -χι χι χι)!

diastimata said...

Και συνεχίζω:
3. Τι Κέλι και κόκκινα άλογα... Ο Γιωργάκης ή ο Μαραντόνα στη βρίσκουν σε χρόνο ντε - τε.

Επεξήγηση για τους μη γνωρίζοντες: Γιωργάκης, Μαραντόνα: προμηθευτές ακριβών προϊόντων ένδυσης, αρωμάτων, ειδών προικός. Φέρνουν τα πάντα, σε καλές τιμές. Κάποια από αυτά, αν είσαι τυχερός, είναι αυθεντικά. Κάποια άλλα, αν τα πλύνεις με ζεστό νερό, γίνονται ή παιδικό νούμερο,ή τοπάκι για έξαλες γκόμενες.

Кроткая said...

μάλιστα, έχει ψωμί εδώ!

Δε με λες Νοέμβριε, εσύ ΠΟΥ τα ξέρεις αυτά για τις τσάντες Ερμές? Σχεδιάστρια μοδας είσαι? Ή μήπως έχεις παραγγείλει?

Το πανόραμα, το ξέρουμε αγαοπητοί, δεν είμαστε και άσχετοι! πρώτον, μας αρέσουν τα τρίγωνα πανοράματος. Δεύτερον, όταν ερχόμαστε στα μέρη σας, στο Πανόραμα μένουμε (και μας βγαίνει η πίστη να κατέβουμε κέντρο μετά).

Για το Χαριλάου κατάλαβα, έχει και γήπεδο εκεί, σωστά??

Διαστήματαμ εγώ δεν ρώτησα για τα ποδοσφαιρικά της Θεσσαλονίκης, αλλά για τις συνοικίες της. Αποπροσανατολίζεις τη συζήτηση.
Τώρα, αν θεωρείς καλή περιοχή το Άλσος Χαϊδαρίου, οκ, κατάλαβα πόση αξιοποιστία εμπεριέχουν και οι υπόλοιπες παρατηρήσεις και επεξηγήσεις σου....

Στρώσου να γράψεις ΛΕΜΕ!!!!!

november said...

@salvador: Γάμησέ τα...
@diastimata: Στο τάβλι τί είπαμε ότι έκανε η ομάδα της Τούμπας;
@krot: Πες τα χρυσόστομη! Για ομάδες θα μιλάμε τώρα; (την τσάντα δεν την έχω παραγγείλει, είναι λίγο γιαγιαδίστικη, άσε που θα πρέπει να πουλήσω και το αυτοκίνητό μου για να την αγοράσω)

diastimata said...

november said:
(την τσάντα δεν την έχω παραγγείλει, είναι λίγο γιαγιαδίστικη, άσε που θα πρέπει να πουλήσω και το αυτοκίνητό μου για να την αγοράσω)

..........

Να το πουλήσεις! Αν είναι να πατάς περιστέρια, πόδια μοτοσικλετιστών και φοιτήτριες με ipod, να το πουλήσεις!

Кроткая said...

δε μας είπατε κύριε Διαστήματα όμως τι έκανε η ομάδα της Τούμπας στο τάβλι!

november said...

@diastimata: Σιγά μην το πουλήσω! Περιστέρια, μοτοσικλετιστές και φοιτήτριες, φυλαχτείτε!
@krot: (ρώτα και τι έκανε ο Παπαναστασιακός στο μπάσκετ, βγήκε στην Ευρωλίγκα;- ρώτα, ρώτα, χεχεχεεχεχε...)

Anonymous said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais

doukas said...

@november: Η τηλεοπτική επικαιρότητα μας βοηθάει. Έχεις δει τη διαφήμιση με το παπάκι της Honda, με την κοπελίτσα που σνομπάρει το παπάκι για να μπει στο cabrio και μετά σνομπάρει το cabrio για να μπει στο παπάκι και, τελικά, τη σνομπάρουν και οι δύο οδηγοί και μένει μόνη κι έρημη?

Ε, αυτή είναι μπόφα!

november said...

@doukas: Εντελώς μπόφα η τύπισσα!