Wednesday, August 1, 2007

Οι φυλές της νύχτας ΙΙΙ – Ζευγάρια


Είναι η πιο εμετική φυλή ever, για πολλούς λόγους, από τους οποίους θα παραθέσω δύο: 1. Είναι στημένη και 2. Εκπέμπει αρνητική ενέργεια. Σπάνια αποτελείται από ένα μόνο του ζευγάρι (εκτός αν είναι φρέσκο, οπότε επιδεικνύεις δήθεν τυχαία την πινακίδα «get a room» και ξεμπερδεύεις). Η φυλή αποτελείται από δύο η περισσότερα ζευγάρια, τα οποία βγαίνουν έξω σχεδόν μόνο τα Σαββατόβραδα (και είναι ένας από τους λόγους που οι σώφρονες άνθρωποι δεν βγαίνουν π ο τ έ τo Σάββατο). Συχνάζουν σε μπουζουκερί (νυχτερινά κέντρα) και έχουν αδυναμία στον Πλούταρχο. Κάθονται σε τραπέζι με θέα την πίστα, όχι πολύ μακρινό αλλά ούτε και πρώτο, ανά ζεύγη. Τα κορίτσια δίπλα στα αγόρια τους κ.ο.κ. Όταν τελειώνει η κλάψα και αρχίζει το πρόγραμμα «όλα τα μωρά στην πίστα», τα κορίτσια πιάνουν το παρασύνθημα και διαλέγουν μεταξύ πίστας και τραπεζιού. Τα αγόρια κάθονται βαριά και συνεχίζουν τις πολυσπούδαστες συζητήσεις τους (πότε ρε μαλάκα θα βγούμε κάνα βράδυ μόνοι μας, είδες αυτό το μελανούρι από τη γυναικοπαρέα απέναντι κλπ). Η ιστοριούλα που ακολουθεί είναι ενδεικτική της συμπεριφοράς αυτής της φυλής της νύχτας (κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαία.)

Η Χρύσα είχε ανεβεί στο τραπέζι από τις πρώτες και χορεύει το τσιφτετέλι πιστεύοντας ότι κανείς δεν θέλει να κατεβεί. Φόρεσε αυτή την καταπληκτική μαύρη φουστίτσα που πήρε τις προάλλες από τη Μαρτίου με καλσόν δίχτυ στο χρώμα του δέρματος και ένα κιτρινάκι φαρδύ και μακρύ μπλουζάκι με βαθύ ντεκολτέ (και να κρύβονται οι ατέλειες και να επιδεικνύονται τα «ελέη του Θεού» που είναι πλούσια). Ο Πλούταρχος είναι μακράν ο αγαπημένος της τραγουδιστής, άσε που της θυμίζει και τον πρώτο καιρό με τον Αντώνη (τότε που φυσούσε πολύ απ’ το σπασμένο της το τζάμι ο κρύος ο βοριάς). Τότε τη διεκδικούσε και την πήγαινε κάθε βράδυ στο σπίτι με το αυτοκίνητο (με μια ενδιάμεση στάση στον Άγιο Νικόλα, στην Κρήνη, όπου είχαν δοκιμάσει όλες τις δυνατές στάσεις μέσα στο citroenάκι). Από τότε έχουν περάσει πέντε χρόνια και έχει μεσολαβήσει ένας αρραβώνας, για να κλείσουν τα κακά στόματα. Μαζί με τα κακά στόματα έκλεισαν και τα κάτω άκρα της Χρύσας, μια και το σπίτι τους δεν ήταν έτοιμο και οι «στάσεις» στον Άγιο Νικόλα είχαν σταματήσει προ πολλού.

Απόψε έχουν βγει με τον Νίκο και τη Μαρία. Η Χρύσα και η Μαρία είναι best friends for ever από το σχολείο και μετά στο ΙΕΚ. Με το Νίκο έχουν αρραβωνιαστεί εδώ και καιρό. Ο Νίκος... Σ’ αυτή την είχε πέσει πρώτα και όταν του έκανε νάζια την έπεσε στη Μαρία. Η ματιά της έπεσε στο Νίκο. Ανατρίχιασε. Θυμήθηκε τη «συνάντησή» τους στις τουαλέτες πριν από λίγο και τα βράδια που την πηγαίνει σπίτι γιατί βολεύει καλύτερα απ’ ότι του Αντώνη. Πάντως από τον Άγιο Νικόλα δε χάθηκε...

Ο Νίκος με τον Αντώνη μιλούσαν και κοιτούσαν την πίστα, όπου χόρευε η Μαρία. Η ματιά της γύρισε προς το τραπέζι. Το μουτράκι της πήρε ένα πονηρό ύφος και έκλεισε το μάτι. Στο χαιρετισμό απάντησαν ταυτόχρονα ο Νίκος και ο Αντώνης. Το βράδυ θα την πήγαινε σπίτι ο Αντώνης. Βολεύει καλύτερα...

6 comments:

Lampirella said...

Νόστιμο κειμενάκι με τρόπο γραφής γλαφυρό. Θα ήθελα να πιστεύωότι υπάρχουν ακόμα ερωτευμένα ζευγάρια που βγαίνουν με άλλα ερωτευμένα ζευγάρια, όχι απο συνήθεια αλλά επειδή ταιριάζουν. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Кроткая said...

συμφωνώ με την λαμπιρέλα.

NY ANNA said...

Αγάπη μου να σε φιλήσω!!!!!
Ν' αγιάσει το στόμα σου!!!!

Anonymous said...

xex...

kalo kalo

diastimata said...

Ιλαρόν...
Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια;

november said...

@λαμπιρέλα, κρότ: η περιγραφή των φυλών βασίζεται αποκλειστικά σε αυτά που βλέπω γύρω μου! Η ιστορία είναι αληθινή και αφορά παλιούς γνωστούς. Και βέβαια υπάρχουν ερωτευμένα και ευτυχισμένα ζευγάρια (που πρέπει να κάθονται σπίτια τους και να βγάζουν εκεί τα μάτια τους και όχι μπροστά μας) ;-)
@anna: συμφωνώ, να αγιάσει!
@Oth: Πουλάκι μου, που κρύβεσαι τόσο καιρό, τι θα γίνει με την εξεταστική σου;
@diastimata: Όχι. Θέλετε να σας πω εκ ποίων κρίνω; ;-)