Monday, June 11, 2007

Οι φυλές της νύχτας (Ι) - Η πρωταγωνίστρια


Φοράει λευκό κολλητό σορτς, όπως επιβάλλει η μόδα. Πράσινο άνετο εξώπλατο μπλουζάκι που αφήνει μια ιδέα στήθους σε κοινή θέα και λευκά πέδιλα. Η αλυσίδα που φοράει στο λαιμό πέφτει χαμηλά στο σβέρκο της και το διακριτικό σταυρουδάκι από λευκόχρυσο φιγουράρει στο στέρνο της. Τα καστανά μαλλιά της είναι πιασμένα ψηλά σε κοτσίδα και πέφτουν επιμελώς ατημέλητα στην – μαυρισμένη από το solarium- πλάτη της. Είναι γύρω στα 25. Τόσες ώρες ιδρώτα στο γυμναστήριο δεν έχουν πάει χαμένες και τώρα ήρθε η ώρα να επιδείξει τους καρπούς των προσπαθειών της. Καθώς μπαίνει στο μαγαζί –περιοχή αεροδρομίου- τα βλέμματα αντρών και γυναικών πέφτουν επάνω της. Συμπεριφέρεται σαν να πήγε μόνη της εκεί, αλλά δεν είναι έτσι. Πίσω της ακολουθεί μια κοπέλα με λευκό ταγέρ (!), συμπαθητική φυσιογνωμία, και τέλος, ντυμένο στα μαύρα, ένα παχουλό κορίτσι. Κάθονται στο μπαρ. Η –wanna be- πρωταγωνίστρια, στέκεται με την πλάτη στο μπαρ και χαζογελάει με τις φίλες της. Διάβολε, πάλι δεν βρήκε παρέα με αυτοκίνητο να κατέβει Χαλκιδική, εκείνη η αχώνευτη, η άσπονδη φίλη της, πάλι θα της τρίβει στη μούρη πόσο γαμάτα ήταν στην Καλλιθέα. Δεν πειράζει, ίσως απόψε... Το μάτι της παίζει και το πρώτο refill από τους θαμώνες του μπαρ δεν αργεί να φτάσει. Στόχος είναι – φυσικά – η πρωταγωνίστρια, αλλά θα ήταν αγένεια αν δεν κερνούσαν τις φίλες. Και παρελαύνουν. Ένας, ένας, καρτερικά για να επιλέξει η πρωταγωνίστρια τον παρτενέρ της. Αυτοί που απορρίπτει, πιάνουν κουβέντα με την κοπέλα στα λευκά, και, ορισμένοι, χασκογελούν παρέα με το κορίτσι με τα μαύρα. Που έχει απίστευτο χιούμορ και περνάει καλά, κι ας τη φτύνει η φίλη της που –δήθεν – βγήκαν μαζί για να διασκεδάσουν. Ξέρει το κορίτσι με τα μαύρα ότι, στο τέλος της νύχτας πάλι μόνες τους θα φύγουν και την άλλη μέρα θα μιλούν για τις επιτυχίες της πρωταγωνίστριας – που ο ένας της ξίνισε και ο άλλος της βρώμισε.

(Σήμερα εξετάζουμε μια από τις φυλές της νύχτας, τη φυλή της πρωταγωνίστριας. Στο μέλλον -εγγύς, απώτερο, ποιος ξέρει τι ξημερώνει;- θα ακολουθήσουν κείμενα περιγραφής και απόπειρας ανάλυσης της συμπεριφοράς των υπολοίπων φυλών της νύχτας, καθώς και άλλων φυλών γενικά στον κόσμο, τον δικό μου, φυσικά. Δίνει ρέστα στην περιγραφή του «παρατρεχάμενου» ο Doukas).

8 comments:

Кроткая said...

δεν φαίνεσαι να την συμπαθείς πάντως...

diastimata said...

Σχόλιο πριν το διαβάσω: Με το Ι δίπλα στον τίτλο μας δηλώνεις ότι θα ακολουθήσει και ΙΙ, και ΙΙΙ και ΙV και ΧΧΧΙΙΙ και πάει λέγοντας;

diastimata said...

Σχόλιο αφού το διάβασα: το τηλέφωνο της κοπέλας με τα μαύρα το έχεις;

november said...

@krot: ε, όχι, δεν είναι ο τύπος των γυναικών που διαλέγω για φίλες. Προτιμώ κάτι πιο κανονικό!
@diastimata: Όχι, δεν το έχω, εγώ είμαι ένας διακριτικός παρατηρητής... -αν ακολουθήσει ΙΙ κοκ, δεν θα είναι άμεσα...

BeBe said...

Το να είναι όπως είναι "8εά" η πρωταγωνίστρια δε με ενοχλεί καθόλου. Αυτό επιλέγει να βγάλει προς τα έξω, αυτό βγάζει.
Αυτό που με ενοχλεί είναι πως όντως θέλει να είναι Η πρωταγωνίστρια,έχοντας εν γνώσει της δίπλα της, φίλες- όπως τις ονομάζει-που δεν την "φτάνουν" ώστε να πάρει αυτή τα βλέμματα.
Αυτό μου πέρασες. Εύστοχο, πολύ εύστοχο, κυκλοφορούν πολλές τέτοιες.

diastimata said...

bebe said

Αυτό που με ενοχλεί είναι πως όντως θέλει να είναι Η πρωταγωνίστρια,έχοντας εν γνώσει της δίπλα της, φίλες- όπως τις ονομάζει-που δεν την "φτάνουν" ώστε να πάρει αυτή τα βλέμματα

Μήπως, όμως, τελικά, με αυτόν τον τρόπο ευνουχίζει και τα αρσενικά; Μήπως πηγαίνει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένη;

doukas said...

Πρωταγωνίστρια, ακριβώς όπως την περιγράφεις, βρίσκεται σε γνωστό μπουζουξίδικο της Θεσσαλονίκης, στην παρέα δύο μεγάλων Ελλήνων ηθοποιών. Ή μάλλον, ενός καλού ηθοποιού της εποχής μας και ενός από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα. Στο διπλανό τραπέζι κάθεται Έλλην ποδοσφαιριστής, βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της εθνικής ομάδας στο έπος της Πορτογαλίας. Η πρωταγωνίστρια του έχει κάτσει πριν από λίγες εβδομάδες, μια και η ιδιότητά του διεθνούς ποδοσφαιριστή είναι αρκετή για να την "ρίξει" από μόνη της. Τι κι αν ο άνθρωπος δε μπορεί να πει μια πρόταση χωρίς δύο συντακτικά λάθη?

Η πρωταγωνίστρια σηκώνεται από το τραπέζι της και πηγαίνει στο τραπέζι του ποδοσφαιριστή. Τον πλησιάζει, τον αγκαλιάζει και τον φιλάει στο μάγουλο. Εκείνος την κοιτάζει σαν χαμένος. Τι κάνεις, τον ρωτάει. Κι εκείνος πετάει το απίστευτο: μια χαρά, αλλά... γνωριζόμαστε???



(100% αληθινό συμβάν, μη ζητάτε διευθύνσεις και ονόματα!)

november said...

@bebe κανείς δεν αποκηρύσσει τις θεές. Μόνο που αυτές που είναι στ' αλήθεια δε χρειάζονται όλο αυτό το πανηγύρι, την επίδειξη.Οι "ωραίες" είναι άλλη φυλή της νύχτας... :-)
@diastimata: Ευνουχίζει αυτούς που περιμένουν στην ουρά μήπως και σταθούν τυχεροί - ευτυχώς οι άντρες αυτού του τόπου δεν περιορίζονται σε αυτό το είδος!
@doukas: χαχαχαχαχααχαχα... αυτό το είδος εννοώ!