Wednesday, June 6, 2007

Βροχή

Ο πιτσιρικάς έχει κολλήσει το πρόσωπό του στο παράθυρο οδηγού, Γ’ Σεπτεμβρίου με Εγνατία. «Κοπελιά… Κ ο π ε λ ι ά!». Κατεβάζω λίγο το παράθυρο, έξω ρίχνει καρέκλες, η βροχή ορμάει κατά πάνω μου. (Γαμώτο, πάλι θα βραχυκυκλώσουν τα παράθυρα, το πίσω δεξιά ακόμη δεν έχει συνέλθει από την τελευταία βροχή). «Θα μας πάρεις μέχρι πιο κάτω»; Τον κοιτάζω. Μούσκεμα μέχρι το κόκκαλο, μαύρο t-shirt με tribal σχέδιο. Ανάμεσα στις σταγόνες διακρίνω ένα σκουλαρίκι. «Πόσοι είστε»; «Δύο». «Ελάτε μέσα». Το φανάρι έχει ανάψει πράσινο, το μποτιλιάρισμα είναι φρικτό. Αργούν, δεν ακούω τα γαμωσταυρίδια από πίσω μου, τα νιώθω όμως. Κόρνες. Μπαίνουν στο αυτοκίνητο, ένας δίπλα μου, ένας πίσω. «Πω πω…ρε κοπελιά… δεν το πιστεύω! Δεν το πιστεύω ότι το έκανες αυτό, δεν το περίμενα με τίποτα». (Ούτε εγώ, τι σκεφτόμουν;). «Παιδιά εγώ πάω Τσιμισκή. Θα σας αδειάσω Εθνικής Αμύνης, γιατί στρίβω», είπα ως σωστός ταρίφας. Αντανακλαστικά ρίχνω μια ματιά στο πίσω κάθισμα. Αστραπιαία σκέψη. (Τι έχω πίσω; Το καπελάκι της Ρόμα, το καπελάκι ΝΥ και την ομπρέλα. ΟΚ). Ντρέπομαι γι’ αυτό που πήγα να σκεφτώ. Ρίχνω μια ματιά στον διπλανό μου και χαμογελάω (απολογητικά, αλλά αυτός δεν το ξέρει). Το μπλουζάκι του είναι μπλε σκούρο και το σκουλαρίκι μοστράρει στα χείλη. Είναι δεν είναι 20. «Καλά, ειλικρινά, δεν ξέρεις πόσο μας εξυπηρετείς, συνεχίζει ενθουσιώδης. Θα πηγαίναμε ως κάτω με τα πόδια, μέσα στη βροχή. Καλά, μιλάμε, κανένας δεν θα το έκανε αυτό που κάνεις». (είναι ανάγκη να μου το θυμίζεις; Το ξέρω). … «πολύ ωραίο το αυτοκίνητό σου. Χάλια θα σου το κάνουμε έτσι που μούσκεμα που είμαστε». (Ναι, χθες το πήγα για πλύσιμο και φυσικά βρέχει και έβαλα μέσα δύο μουσκεμένους τύπους). Αυτός που κάθεται στο πίσω κάθισμα γνέφει με ενθουσιασμό σ’ αυτά που λέει ο πιτσιρικάς. Τον κοιτάζω μέσα από τον καθρέφτη. Μαύρα μακριά μαλλιά, πράσινα μάτια, μαύρο αμάνικο μπλουζάκι. Υποθέτω ότι θα έχει τίποτα νεκροκεφαλές σχεδιασμένες επάνω αλλά δεν φαίνονται από τον καθρέφτη. Όμορφος, σκέφτομαι. Ο διπλανός μου συνεχίζει: «στη δουλειά πηγαίνεις, ε; Ε, ναι, φαίνεται, σακάκι, στιλάκι, πόσο χρονών είσαι;» (Είναι ερωτήσεις αυτές που κάνεις καλό μου;) «28» (στα 29, αλλά ποιος μετράει;). «Σοβαρά; Δε σου φαίνεται καθόλου, εγώ να πούμε δε σε έκανα πάνω από 25 (το ‘σωσες τώρα). Άρα να μη σε καλέσουμε για καφέ μαζί μας, αλλά είπαμε, πας στη δουλειά». «Ναι, στη δουλειά»… «Τι δουλειά κάνεις;». (Σιγά μη σου πω να μου κάψεις το αυτοκίνητο, σε βρήκα και μπροστά στην πολυτεχνική), «Φτάσαμε παιδιά, άντε και κάτω από τα υπόστεγα».

11 comments:

Anonymous said...

παρόλλες τι αμαρτωλές σου σκέψεις :)...έκανες κάτι που δεν θα κάνανε πολλοί, οπως και να έχει μπράβο!

Кроткая said...

"Σιγά μη σου πω να μου κάψεις το αυτοκίνητο, σε βρήκα και μπροστά στην πολυτεχνική".

Για μένα η έλλειψη μαλλιών και σκουλαρικιών (και Πολυτεχνικής) θα ήταν λόγος να μην τους βάλω μέσα και να μην εμπιστευτώ. Σοβαρά, χωρίς πλάκα! Μόλις διάβασα, μαλλί, σκουλαρίκι και νεκροκεφαλή, λέω οκ, καλά είμαστε, δεν την βιάσανε /σκοτώσανε/ ληστέψανε!!

diastimata said...

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά κάνουν έναν πολύ καλό διάκο...

Και η αλκαντάρα στο πίσω κάθισμα; Πώς θα βγουν οι λεκέδες; Όταν βραχεί χάλια γίνεται...

november said...

@ oth33r, thanx!
@ krot, ε, τους πήρα, δεν τους πήρα; Τα παιδιά της πολυτεχνικής τις τελευταίες ημέρες είναι λίγο ανήσυχα εδώ που τα λέμε, μην τους κουνάμε και τις κόκκινες σημαίες :-)
@Αλκαντάρα στο αυτοκίνητο; Οποία κακογουστιά... ;-Ρρ

Кроткая said...

αλκαντάρα??? γουότ νταζ δις μιιν???

november said...

@κροτ: η αλκαντάρα είναι ύφασμα με υφή σαν σουεντ. Το ξέρω γιατί η μαμά μου (μανούλα!) μας είχε ζαλίσει μια περίοδο με το κεφαλάρι του κρεββατιού της που ήθελε ντε και σώνει να το επενδύσει με αλκαντάρα. Γκε γκε?

Кроткая said...

εγώ μόνο την Μπεατρίς Αλκάνταρα από το Σπίτι των Πνευμάτων ήξερα...

είμαι αμόρφωτη...

doukas said...

Μη φοβάσαι τα παιδιά με τα μαλλιά. Τα άλλα τα "παιδιά", με τα τρίχες στην ψυχή είναι τα επικίνδυνα.

november said...

Δούκα, δε φοβήθηκα τα παιδιά. Απλώς, μου πέρασε αστραπιαία μια σκέψη, που θα μου περνούσε όπως κι αν έμοιαζε ένας άγνωστος στο αυτοκίνητο. Αντιθέτως τα παιδιά ήταν και γαμώ τα τυπάκια!

charlie alexandra said...

geia sou re krotie amorfoti!!!
na sou po novie, tilefona pires i tsampa i tarifia????

november said...

;-) Έχω μικρό αδερφό στην ηλικία τους...