Friday, February 29, 2008

e - μερολόγιο



Αγαπημένο μου
e - μερολόγιο

(μου κάνει επίκαιρο και trendy)

Προσπαθώ να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά γιατί σε λίγη ώρα θα πρέπει να πάω στο αεροδρόμιο. Ναι, φεύγω. Πάω να δω αγαπημένους φίλους και συγγενείς και να ξεναγήσω έναν ακόμη άνθρωπο στην αγαπημένη μου πόλη: την Πράγα. Την Ο. που θα έρθει μαζί μου και πολύ χαίρομαι που έρχεται γιατί είναι και γαμώ τα παιδιά και μόνη μου θα βαριόμουν λίγο. Όπως είδα πριν από λίγο στην πρόγνωση του καιρού και τις 3 μέρες θα ρίχνει καρέκλες. Δεν ξέρω αν θα έχω το κουράγιο να πάω και στο Brno, ελπίζω όμως να το βρω, γιατί θέλω να δω πολύ κόσμο.

Απόψε στη Θεσσαλονίκη κάτι "άτακτα παιδιά" έκαναν πάλι το κομμάτι τους και έβαλαν φωτιά σε κάδους Μητροπόλεως με Βογατσικού, πέταξαν και διάφορα στους αστυνομικούς. Soft η ιστορία φέτος, πέρυσι είχε περισσότετο πανικό. Λίγη ώρα νωρίτερα στην πλατεία Αριστοτέλους τραγουδούσαν και χόρευαν επειδή είναι Τσικνοπέμπτη και την ίδια ώρα, ο Αλαβάνος μιλούσε για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Κάθε φορά που τον βλέπω αυτόν τον τύπο, μου λέει κάτι άλλο. Σήμερα, για παράδειγμα, μου είπε ότι "είναι κοντά" με πολλούς στο ΠΑΣΟΚ που θέλουν ισχυρά δημόσια πανεπιστήμια, αλλά όχι με την ηγεσία που τα θέλει ιδιωτικά. Κάτι τέτοιο είπε χθες και ο Αλέξης στην Καβάλα. Είχε ενδιαφέρον η ομιλία του καθηγητή Λαμπρανίδη, που είπε άντερα για το Παν. Μακ, ιδιαίτερα για το τμήμα της Νάουσας. Μη με βάλεις τώρα να τα πω, είναι αργά και μετά τα μεσάνυχτα δεν ασχολούμαι μ' αυτά. Όταν επιστρέψω.

Έλεγα για την Τσικνοπέμπτη. ΜΙΣΩ την Τσικνοπέμπτη. Ευτυχώς που δούλευα και τώρα φεύγω και μπορώ χωρίς τύψεις να αρνηθώ τις προσκλήσεις να φορέσω μάσκα και να παραστώ σε πάρτιΖ. Επίσης, απεχθάνομαι την "καρναβαλική" μουσική. (Γκρίνια... ΧαχΑαχα... όπως λέει κι ένας αγαπημένος φίλος, "θα γεράσω μόνος μου και θα κλωτσάω τα παιδάκια που θα παίζουν μπάλα μπροστά στο σπίτι μου"! Γεια σου Δημήτρη).

Αυτά τα λίγα απόψε, ώρα να ετοιμάσω βαλίτσα. Θα τα πούμε από Δευτέρα, που θα επιστρέψω ημιλιπόθυμη από την εξάντληση, αφού η CSA το βρίσκει απολύτως λογικό να πετάει από Θεσσαλονίκη στις 5 το πρωί και από Πράγα στις 02.00 (ή 03.00, δε θυμάμαι).

Τι θέλεις να σου φέρω;

10 comments:

NY ANNA said...

Εάν κάτι σου λέει αυτό... Κι εγώ δεν την καταλαβαίνω πλήρως την Τσικνοπέμπτη! Στην πραγματικότητα, δεν της βρίσκω και κανένα νόημα, από τη στιγμή μάλιστα που ειδικά στις μέρες μας οι περισσότεροι τρώμε κρέας με κρέας συνέχεια! Δεν καταλαβαίνω λοιπόν όλον αυτόν τον αλαλαγμό που γίνεται κάθε Τσικνοπέμπτη να βρούμε τραπέζι και να την πέσουμε στις ταβέρνες, οι οποίες βρίσκουν και την ευκαιρία να πασάρουν ό,τι τους έχει μείνει και να κατακλύσουν ακόμα και το τελευταίο τετραγωνικό με τραπέζια και καρέκλες. Βγάλε το κεφάλι σου εν ολίγοις, να περάσω το πόδι μου! Χα, χα... Είπα να γκρινιάξω κι εγώ λίγο μαζί σου για συμπαράσταση, έτσι για να μη με κοιτάνε μόνο εμένα όλοι σαν ΟΥΦΟ όταν λέω κάτι τέτοια! Χα, χα... Μόνον ως ευκαιρία συναναστροφής μπορώ να δικαιολογήσω αυτήν τη μέρα, σαν τίποτε άλλο darling! Κατά τα λοιπά, καλά ταξίδια σου εύχομαι ολόψυχα και ευνοϊκούς αέρηδες! Και καλό μήνα...

Anonymous said...

όσο ζηλεύω!!
πώς τα περασες?

εγώ θέλω από κείνο το κέηκ με μέλι που φτιάνχετε στην Τσεχία (και στην Πολωνία το φτιάχνουν νομίζω).

diastimata said...

Κέικ με μέλι; Πού είναι το κέικ με μέλι; Σκ... Πάλι τίποτα δε μου έφερες. Και θα λες "εγώ δε σου φτάνω";

Anonymous said...

και βέβαια δε σου φτάνει!!

το κέηκ με μέλι είναι νοστιμότατο!
και το σερβίρουν και σε ατσιγκούνευτες ποσότητες!

november said...

Γειά σας όλοι!

@ Αννούλα, lol, πόσο με καταλαβαίνεις! Οι αέρηδες ήταν λίγο πιο ισχυροί από ό,τι θα ήθελα (τυφώνας Εμα, χτύπησε Αυστρία, Τσεχία, ΟΥγγαρία), αλλά η διάθεσή ήταν εξαιρετική!

@Κροτι! Κέικ με μέλι... μμμμ... και η μηλόπιτα εξαιρετική!

@Διαστήματα, εγώ δε σου φτάνω; ;-Ρ

Το απόγευμα λέω να ανεβάσω στο shots φωτογραφίες! Μουτς!

kanataki said...

e-peroxa!

NY ANNA said...

Καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω, σαν να λέμε! Χα, χα... Οπότε για πιάσε εκείνο το κέικ και κείνη τη μηλόπιτα για τα οποία όλοι μιλάτε, κι όλο και κάπως θα το βουλώσω! Καλησπέρες. Καλώς ήρθες;

november said...

Kanataki, ήταν!

Αννούλα, lol! Μυστικό: Φτιάχνω υπέροχο στρούντλ (μηλόπιτα κεντρικής Ευρώπης). Δε χρειάζεται καν να πας ως εκεί!

Anonymous said...

November, sweet November! Ελπίζω να πήρες μαζί σου στην πατρίδα μπόλικη καλοτυχία από τις μπαμπαγιάγκες της Πράγας!!

november said...

ΧΑΧαΧΑχαχ... Αλικάκι, η μπαμπαγιάγκα που έχω στο σπίτι και τρομάζει τους καλεσμένους μου, προς το παρόν δεν έχει κάνει αυτό που μου υποσχέθηκαν όταν την πήρα!