Tuesday, October 23, 2007

Τι έμαθα ένα απόγευμα στο γήπεδο.


Θα αρχίσω με την κατακλείδα (δικό μου είναι το κείμενο, ο,τι θέλω, κάνω): Όσο καλά κι αν νομίζουμε ότι γνωρίζουμε έναν άνθρωπο, όσα χρόνια κι αν είμαστε φίλοι/ ζευγάρι/ παντρεμένοι/ με 8 παιδιά, είναι μια πτυχή του χαρακτήρα του που δεν την ξέρουμε. Η πλευρά «φίλαθλος στο γήπεδο». Ένας άντρας, όταν πάει στο γήπεδο, είναι ένας άλλος άντρας. Σίγουρα πράγματα. Διαπιστωμένα, σας λέω!!! Πάμε τώρα:

Έμαθα για τα συνθήματα:

- ότι ένα σουξέ, διανθισμένο με ευφάνταστους στίχους μπορεί να μετατραπεί σε πρώτης τάξεως σύνθημα

- Τα τύμπανα του πολέμου κρούει τόπλες εκπαιδευμένος φίλαθλος με κασκόλ της ομάδας. Γύρω του, δεκάδες οπαδοί γυμνάζουν τρικέφαλο με επαναλαμβανόμενη κίνηση λυγίζω – τεντώνω γόνατα (θυμήσου την άσκηση για hips, στο αερόμπικ, αλλά με κλειστά πόδια).

- Οι στίχοι των jingles συνθημάτων περιλαμβάνουν συγκεκριμένες λέξεις – κλειδιά και αναφέρονται κυρίως στα γεννητικά όργανα, α. Φιλάθλων άλλων ομάδων, β. Των στενών και μακρινών συγγενών τους καθώς επίσης σε σεξουαλικές πράξεις, κατά προτίμηση παρά φύσει ή στοματικές που πράττουν οι ίδιοι στους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας ή στους συγγενείς τους. (... «και της μαμά σας το μ****», κ.ο.κ.).

- Οι κερκίδες ενίοτε κάνουν διάλογο μεταξύ τους – επίσης ευφάνταστο: - Ποιος γ****ται; και ακολουθεί απάντηση αυτονόητη.

- Μπορεί ο αγώνας να αφορά δύο ομάδες, αλλά οι φίλαθλοι δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο: Αφιερώνουν συνθήματα και στους οπαδούς των υπολοίπων ομάδων προκαταβολικά και κάνουν και πρόβα έτσι για τους άλλους αγώνες. (Γίνεται πάντα μίνι αφιέρωμα στις ομάδες της Αθήνας και ιδιαίτερα του Πειραιά).

- Ρωτώντας έμαθα ότι υπάρχει επιτροπή (συνθέτης, στιχουργός και τύμπανο) οι οποίοι συνεδριάζουν τακτικά και μελετούν τα συνθήματα των αντιπάλων ενώ συνθέτουν τα δικά τους κομμάτια.

- Κατά περίπτωση καταφέρονται εναντίον συγκεκριμένων παικτών, ο οποίος θα πρέπει να ασφαλίσει τους συγγενείς του, σε περίπτωση που πιάνει έστω και το 1% αυτών που τους εύχεται η κερκίδα. Αυτό μπορεί να αφορά και παίκτη της ομάδας που υποστηρίζουν.

Για τα λοιπά:

- Πολλοί άντρες φαίνονται κανονικοί άνθρωποι, αλλά δεν είναι. Όταν αρχίζει ο αγώνας, κάτι παθαίνουν, γυαλίζει το μάτι τους και αλλάζει το λεξιλόγιό τους, το οποίο συναγωνίζεται εκείνο της κερκίδας.

- Όπου κι αν κάθεσαι, όσο προσεκτικά κι αν το έχεις σχεδιάσει, πάντα θα βρεθεί κάποιος δίπλα σου, πάνω από το σβέρκο σου, που θα ξεφωνίζει μέσα στο αφτί σου και θα έχει εμμονή με συγκεκριμένο παίκτη. Εγώ για παράδειγμα άκουγα επί 90 λεπτά στη διαπασών: (όνομα παίκτη) της μαμάκας σου, (όνομα παίκτη) η μανούλα σου γ*******. Χρήζει ψυχιάτρου η συμπεριφορά, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

- Οι ποδοσφαιριστές είναι άσχημοι άντρες, Το λέω μετά λόγου γνώσεως, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν βλέπονται. Καλοί οι κοιλιακοί, αλλά, καλό μου, πώς είσαι έτσι; Επαναλαμβάνω, υπάρχουν εξαιρέσεις. Αν είσαι τυχερή, οι εξαιρέσεις αλλάζουν μπλούζα μπροστά στα μάτια σου.


Όλα αυτά τα έμαθα την Κυριακή, όταν πήρα τον καλομαθημένο πισινό μου και πήγα στο Χαριλάου. Από τα δερμάτινα καθισματάκια στις σουίτες, όλα φάνταζαν ονειρεμένα. Καφεδάκια, μπουφές, καλή θέα στο γήπεδο, τηλεόραση για να βλέπεις τις φάσεις, βόλτα στα δημοσιογραφικά, χαβαλές, κόσμος που δεν φαινόταν σα να κατέβηκε από τον πλανήτη Άρη (όχι τον κόκκινο, τον κιτρινόμαυρο). Και μετά άρχισε ο αγώνας...

Θα μπορούσα να γράφω επί ώρες. Προς το παρόν έχω να δηλώσω:

Εξακολουθώ να μην ξέρω τι είναι το οφ σάιντ.

9 comments:

Μαριλένα said...

:D :D :D

πολύ μου άρεσε η περιγραφή.

Μπράβο Νοέμβρη μου.
Επί τη ευκαιρία, έρχονται γενέθλια;;

xx

november said...

Ευχαριστώ Μαριλενάκι!

Αχ, έρχονται! Στις 8 Νοεμβρίου, επισήμως κλείνω τα 29 μου χρόνια!

Φιλί!

diastimata said...

Δε μου λες, τι θες εσύ στο γήπεδο; Πηγαίνω εγώ για χαλάουα και μπικίνι;
Μπερδέψαμε τις βούρτσες με τις σπάτουλες, εδώ μέσα...
Άντε μην τα πάρω! Έκαστος στο είδος του κι ο Νοέμβριος στου ΟΤΕγιάννη.

ΥΓ: 29; Και δε σου φαινόταν ότι είσαι πάνω από 38!

november said...

Διαστηματάκι, άσε τα περιφερειακά και μπες στο ζουμί!

Το αποτέλεσμα, θα το σχολιάσεις; Από διακριτικότητα και λεπτότητα δεν έθιξα τα 3 γκολ που έφαγε η ομάδα - φάντασμα με τα ασπρόμαυρα που υποστηρίζεις!

Άντε, ραντεβού στην Τούμπα. (Εννοείται ότι δε θα πάω. Ένα ματς την τριετία μου φτάνει!).

diastimata said...

1. Αναγνωρίζω τα χάλια μας.
2. Παρά τα χάλια μας, ως την αρχή του β μέρους είχατε χάσει το χρώμα σας (ειδικά στο 1-1 του Μπαλάφα χάσατε ΚΑΙ τη φωνή σας).
3. Στην Τούμπα δεν μπορείς να περάσεις ούτε από έξω! Μια φορά που πήγες στη λαϊκή (τέτοια λαϊκιά που είσαι) στην Αγία Βαρβάρα, σε πήραν με τα λεμόνια, μόλις σε κατάλαβαν. Πού να μπεις και μέσα. Άσε που έχουμε ειδικό μηχάνημα, όπως αυτό στα αεροδρόμια, για να ανιχνεύει το σκουλήκι μέσα σου...

Σκουληκαντέρα! Έ σκουληκαντέρα!

kanataki said...

θέλω να δω γυμνές τις εξαιρέσεις


υγ για να τις κάνω κανόνες....!!!

november said...

@diastimata.... "στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου, στο 38ο λεπτό"... κλπ, κλπ... πφφφ.. υπεκφυγές! Τα 'χουμε ξαναπεί... η ρόδα γυρίζει!

@τσαπερδόνα, θα κάνουμε casting? Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι... ;-)

Good As You said...

αχαχαχα.... εισαι φοβερη.... ουτε εγω ξερω τι ειναι το off-side....

Matrix said...

"...Εξακολουθώ να μην ξέρω τι είναι το οφ σάιντ..."

Όπως οι περισσότερες γυναίκες, ή μάλλον όλες.

Καλό Βράδυ.