Thursday, July 9, 2009

Το Σύνδρομο της Ραγισμένης Καρδιάς


Λένε ότι υπάρχουν έρωτες που ραγίζουν την καρδιά. Διάβαζα κάπου μάλιστα ότι το "σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς", είναι επιστημονικός όρος. Το έχω δει να γίνεται, να πονά το σώμα επειδή υποφέρει η ψυχή. Το έβλεπα να γίνεται για χρόνια, όταν ο πατέρας μου εγκατέλειψε τη μητέρα μου κι εκείνη δεν το ξεπέρασε ποτέ. Τώρα, δέκα χρόνια μετά, ίσως νιώθει καλύτερα, πάντα όμως ξέρω ότι πονά κι ότι αυτός ο άνθρωπος στοιχειώνει τα όνειρά της. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια εισαγωγή για πολλές ιστορίες που έχω στο μυαλό μου. Στην πραγματικότητα, είναι μια υπενθύμιση: «Δε θα αφήσω να μου συμβεί ποτέ», και: «Δε θα το ξανακάνω σε κανέναν».

6 comments:

UrbanTulip said...

Είναι πολύ άσχημο όντως
Τις προάλλες σκεφτόμουν να κινηθώ πιο "λογικά" με γκομενους ωστε να μην το ξαναπάθω. Πονάει πάρα πολύ αλήθεια!

unknown evening star said...

το σκέφτηκα και αυτό, αλλά δεν μου κάθησε σαν θεωρία.
έχω αποδεχτεί πως αν ξαναραγίσει η καρδιά μου απλά θα αναπνέω, δεν θέλω όμως απλά να αναπνέω πριν ραγίσει.

november said...

Τούλιπ, νομίζω ότι είναι αδύνατο να το πάθεις πάνω από μία φορά. Γιατί στη δεύτερη πια, προστατεύεις τον εαυτό σου.

Αστεράκι, η μαμά μου έλεγε πως σε μία σχέση, πάντα ο ένας αγαπά πιο πολύ. Το μυστικό για μη ραγίσει η καρδιά σου ποτέ, είναι να είσαι ο άλλος.

Φώτης Μ. said...

άμα βρεις τον τρόπο, να μην επιτρέπεις να σου ραγίζουν την καρδιά, θα χαρώ πολύ να τον μάθω!!!! εγώ προς το παρών ψάχνω τρόπο να "κολλάω" τα ραγίσματα.......
Καλό σου απόγευμα!!

olia is now Mom Fatale said...

ego pali fili eimai sigouri pos kai tha to ksanapatho (tipou mporei kai methavrio) kai tha to ksanakano... sad but true!!! (xoria pou einai paraskevi ki ola fainondai full teleia trallallalalallallallll)

inner disPlAcEmenT said...

Πάντα πονάει πολύ, πάντα κάποιος αγαπάει πιο πολύ και πάντα καταφέρνουμε να πληγώσουμε όσο πληγωθήκαμε. Είναι ενός είδους ανοσία που παθαίνουμε στα μικρόβια απο τα οποία έχουμε νοσήσει και δεν έχουμε καν συναίσθηση του πόσο μπορεί να πονέσουμε κάποιον άλλον στο κομμάτι που εμείς έχουμε σημάδι απο πληγή. Αστεράκι, το μυστικό να μην ραγίσει η καρδιά σου είναι να είναι πέτρινη...